Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със земеделски производители в централата на

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със земеделски производители в централата на
Коментари Харесай

Борисов на среща със земеделци: Октомври месец ще теглим още 10 млрд. заем, лихвите отидоха в небесата

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със аграрни производители в централата на партията. Пред тях някогашният поземлен министър Десислава Танева показа управническата стратегия на партията в бранша.

По думите на Танева „ проблемите в земеделието са почнали със спрения експорт от страна на Асен Василев “.

Тя упрекна съпредседателят на Политическа партия и някогашен финансов министър в неистина, че поддръжката за вноса от Украйна ще понижи цените у нас. Представяте ли си Дончев две години да не ми е направил План за възобновяване, а единствено да ми повтаря какъв брой съм хубав, какъв брой съм интелигентен. Досега да е отишъл в някое Трудово-кооперативно земеделско стопанство, сподели Борисов.

 ГЕРБ/СДС

„ Тези хора даже не схващат, изключително от отглеждане на животни, тъй като това е биологичен процес… не може да насилиш природата. И когато едно полугодие намалее, трябват няколко години да се възвърне. Парите ги няма, а вие говорите единствено за пари. Това безумно харчене на пари за пенсии и заплати обрече всички други браншове и под привидната формула „ Ето, ние даваме “ – поради това няма да видите числата в бюджета “, изясни още някогашният министър председател.

„ Сега запознат съм вас, че сме се върнали обратно и трябват още повече пари, а тях ги няма в бюджета, няма ги в страната. Сега юли месец с още 5% ще се вдигнат пенсиите. Фискалният запас ще падне на 10 милиарда. Ще теглим октомври още 10 милиарда заем, лихвите отидоха в небесата. Милиард и половина са годишните лихви на България… в случай че и към този момент не са отишли на два милиарда “, добави Борисов.

„ От първия ден на войната украинското знаме стои тук и те имат нашата поддръжка, само че поддръжката за Украйна би трябвало да се показва в муниции, в оръжие, в храна. И за какво толкоз ясна граница слагам. Факт е, че газопроводите не се бомбардират и че техните комбайни не престават да жънат. А когато тяхната стока ще убие нашето произвеждане? Асен Василев какво изродено възприятие има. Те третират тяхната царевица с препарати, които в България не са позволени. Затова и техните добиви са по-големи. Така като пристигна контрабандата жито, царевица, слънчоглед… Няма нищо общо поддръжката за Украйна с нашето произвеждане “, уточни Борисов.

„ Асен Василев не знае, че цените няма по какъв начин да паднат. Вие ще унищожите стоката, няма по какъв начин да я продадете, в случай че е застрахована. Да за оръжието, не за контрабандата “, сподели още той.

„ Приходите за страната са толкоз дребни, при нарастнали обществени заплащания. По-скоро може да приказваме за начисляване, само че би трябвало да го гледат финансистите. Страшно зле е бюджетът и това, което Велкова изнесе и те ѝ наскачаха, това е една опасност, която, в случай че ние не осъществяваме като деяние, фактически ще приключим с голям недостиг и от там фонда “, предвижда Борисов.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР